Verslag van het 1e Team

Helaas had Anoush zich afgemeld voor deze match. Mijn voorgevoel had het gevoel dat het heel erg spannend zou worden. Het werd een echte triller. Thijs verloor vrij snel, Jan won en trok het recht naar 1-1. Ik won dus 2-1 voor ons, Frans maakte remise 2,5 – 1,5 Marc verloor dus 2,5-2,5. Vervolgens ging Mark door de vlag dus 2,5 -3,5 achter. Paul kreeg remise aanbod en speelde door. Raoul won en werd dus 3,5 -3,5. Paul zag niet hoe het verder moest en berustte in remise.

Bord 1:
Marc kwam onder zware druk te staan in het middenspel en gaf een toren af, waarna het eigenlijk snel verkeken was. Hij ging daardoor kansloos het eindspel 1.

Bord 2:
Jean speelde een lekkere partij, stond snel al heel goed. Hij won een pionnetje op d5 en had het betere van het spel. Er waren nog wel een paar valletjes die zijn tegenstander probeerde, maar Jean omzeilde de vallen en won verdient.

Bord 3:
De tegenstander van Raol speelde agressief en plaatste een ruil van een loper voor 3 pionnen, hetgeen wat in het eindspel in het voordeel van Raol kwam. Heel knap uitgemaakt.

Bord 4:
Paul wist een mooie stelling op te bouwen, hetgeen wat als resultaat had dat hij materiaal voordeel kreeg. Helaas zag hij geen mogelijkheid tot winst te komen. Het halfje had Paul zeker dik verdient.

Bord 5:
Mark had een gelijkwaardige stelling en kwam in tijdproblemen. Jammer genoeg ging Mark door de tijd heen. 1 zet moest Mark nog spelen om de tijdcontrole te halen.

Bord 6:
Jan speelde een rustige opening. Nam zijn tijd voor de zetten en zag een dubbelaanval die zijn tegenstander gemist had. Jan maakte knap zijn tegenstander in.

Bord 7:
Frans speelde een solide partij, kwam niet in de problemen, maar kwam ook niet in het voordeel. Het resultaat was onvermijdelijk remise.

Borde 8:
Thijs speelde heel aanvallend, maar niet correct, daardoor verloor hij materiaal, waardoor hij ook verloor.

No Comments Yet.

Leave a comment